Cocotte lotte et homard en sauce crémée pour le Nouvel An

Cocotte lotte et homard en sauce crémée pour le Nouvel An

Hello everybody, I hope you're having an incredible day today. Today, I'm gonna show you how to prepare a special dish, Cocotte lotte et homard en sauce crémée pour le Nouvel An. It is one of my favorites. For mine, I'm gonna make it a bit unique. This is gonna smell and look delicious.

Cocotte lotte et homard en sauce crémée pour le Nouvel An is one of the most well liked of current trending meals on earth. It's appreciated by millions every day. It is simple, it's quick, it tastes delicious. Cocotte lotte et homard en sauce crémée pour le Nouvel An is something which I've loved my entire life. They are fine and they look wonderful.

Many things affect the quality of taste from Cocotte lotte et homard en sauce crémée pour le Nouvel An, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Cocotte lotte et homard en sauce crémée pour le Nouvel An delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Cocotte lotte et homard en sauce crémée pour le Nouvel An is Pour 4 personnes. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

To get started with this particular recipe, we have to first prepare a few components. You can cook Cocotte lotte et homard en sauce crémée pour le Nouvel An using 16 ingredients and 5 steps. Here is how you can achieve it.

Au réveillon du Nouvel An, ou pour le repas du Jour de l'An, les produits de la mer tiennent le haut du pavé !
Lotte et homard, voici une association gourmande, toute en légèreté pour bien débuter la nouvelle année... #plusdegourmandises

Ingredients and spices that need to be Prepare to make Cocotte lotte et homard en sauce crémée pour le Nouvel An:

  1. 2 homards vivants
  2. 400 g queue de lotte
  3. 2 blancs de poireau
  4. 2 carottes
  5. 2 navets
  6. 6 champignons de Paris frais
  7. 1 branche de céleri
  8. 2 échalotes
  9. 1 gousse d'ail
  10. 1 bouquet garni
  11. 10 cl vin blanc sec
  12. 20 cl crème fraîche
  13. 1 cuillère à soupe d'huile d'olive
  14. 40 g beurre salé
  15. 1 cuillère à café gros sel
  16. sel et poivre du moulin

Instructions to make to make Cocotte lotte et homard en sauce crémée pour le Nouvel An

  1. Mettez les homards vivants dans le congélateur afin de les endormir. Enfoncez la lame d'un couteau sur le dessus de la tête, puis détachez la tête du coffre des homards et coupez-la en 2. Coupez la queue en 2, cassez les pinces. Réservez.
  2. Faites chauffer l'huile dans une marmite, déposez les têtes de homard fendues et faites revenir pendant 5 minutes. Ajoutez 1 échalote pelée et émincée ainsi que l'ail.

    Versez le vin blanc et laissez mijoter 2 minutes. Ajoutez de l'eau à hauteur (environ3/4 l). Versez le gros sel, le poivre, le bouquet garni et laissez mijoter à couvert 30 minutes.
  3. Pendant ce temps, épluchez les carottes, les navets, lavez les blancs de poireau. Coupez les carottes, la branche de céleri et les blancs de poireau en bâtonnets. Coupez les navets en 4 ou en 8 en fonction de leur taille.
    Filtrez le fumet de homard, faites fondre le beurre dans la même marmite, ajoutez la deuxième échalote émincée, et faites colorer rapidement les légumes.
  4. Épluchez et coupez en lamelles les champignons. Faites les colorer rapidement dans une poêle.
    Préchauffez le four à 210° C. Disposez les légumes et les champignons dans une cocotte allant au four et recouvrez du fumet. Ajoutez les queues de homard et les pinces puis la lotte coupée en médaillons. Enfournez 10 minutes.
    Au bout de 10 minutes, ajoutez la crème, rectifiez l'assaisonnement, et enfournez à nouveau pour 5 minutes.
  5. Disposez les légumes puis les morceaux de lotte et de homard dans de petites assiettes creuses individuelles, nappez avec la sauce et servez immédiatement.

As your experience and self-confidence expands, you will certainly find that you have extra all-natural control over your diet as well as adapt your diet to your individual preferences with time. Whether you intend to serve a dish that uses less or more ingredients or is a bit basically zesty, you can make straightforward adjustments to attain this goal. Simply put, start making your recipes on time. As for standard cooking abilities for newbies you don't need to discover them yet just if you understand some basic food preparation methods.

This isn't a complete guide to quick as well as simple lunch dishes but its great food for thought. Hopefully this will get your innovative juices streaming so you can prepare tasty meals for your household without doing a lot of square meals on your trip.

So that's going to wrap it up for this special food Recipe of Award-winning Cocotte lotte et homard en sauce crémée pour le Nouvel An. Thanks so much for reading. I'm sure that you will make this at home. There's gonna be interesting food at home recipes coming up. Don't forget to bookmark this page in your browser, and share it to your family, friends and colleague. Thank you for reading. Go on get cooking!

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