Couscous au poulet et aux légumes 🍴
Hello everybody, it is Jim, welcome to our recipe page. Today, we're going to make a special dish, Couscous au poulet et aux légumes 🍴. One of my favorites food recipes. For mine, I'm gonna make it a little bit unique. This will be really delicious.
Couscous au poulet et aux légumes 🍴 is one of the most favored of current trending foods on earth. It is appreciated by millions every day. It is easy, it is fast, it tastes delicious. Couscous au poulet et aux légumes 🍴 is something which I have loved my entire life. They're nice and they look fantastic.
Many things affect the quality of taste from Couscous au poulet et aux légumes 🍴, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Couscous au poulet et aux légumes 🍴 delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
As for the number of servings that can be served to make Couscous au poulet et aux légumes 🍴 is 4 a 6 parts. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.
Just in addition, the time it takes to cook Couscous au poulet et aux légumes 🍴 estimated approx 2 h.
To get started with this recipe, we must prepare a few components. You can have Couscous au poulet et aux légumes 🍴 using 15 ingredients and 12 steps. Here is how you can achieve it.
Ingredients and spices that need to be Take to make Couscous au poulet et aux légumes 🍴:
- 500 g couscous (moyen pour moi)
- Sauce :
- Des monceaux de poulet
- 1 oignon ciselé
- 6 pommes de terres
- 6 carottes
- 6 navets
- 6 courgettes
- 1 ramequin de pois chiches trempés la veille (+ -)
- Poivre/cannelle/sel
- 100 g beurre
- Huile
- Finition :
- Des oeufs durs (prévoir 1 oeuf par personne)
- 200 g raisins secs
Instructions to make to make Couscous au poulet et aux légumes 🍴
- Sauce :
- Chauffez 3 ces d'huile dans une marmite ensuite rajoutez les morceaux de poulet et l'oignon ciselé, assaisonnez et faites revenir quelques minutes.
- Après rajoutez les pois chiches, 2 litres d'eau bouillante et cuire a feu moyen pendant 1 heure.
- Après rajoutez les carottes, 15 min après la pomme de terre et les navets et 15 min après la courgette.
- Couscous :
- Pour le couscous mettez les graines dans un grand récipient, arrosez avec 1 verre d'eau a température ambiante, couvrez avec un torchon et laissez les graines absorber l'eau.
- Après arrosez avec 3 cs d'huile et travaillez entre les mains pour enlever les grumeaux et cuire a la vapeur pendant 20 minutes a compter a partir des que la vapeur commence a se dégager.
- Après remettez dans le grand récipient et rajoutez 1 cc de sel (+ -), 3 cs d'huile et arrosez avec 1 verre et demi d'eau et mélangez, couvrez et 10 min après goûtez pour voir si les graines ne sont pas assez tendres arrosez avec un peu plus d'eau, couvrez avec un torchon.
- Entre temps mettez le raisins secs a cuire a la vapeur pendant 10 min a compter a partir que la vapeur commence a se dégager.
- Avant de servir remettez le couscous dans le couscoussier et cuire une deuxième fois et cette fois ci dès qu'il commence a dégager de la vapeur retirez et remettez dans le récipient.
- Rajoutez au couscous le beurre, raisins secs cuits a la vapeur et mélangez.
- Servez le couscous aux raisins secs accompagnez de poulet, légumes, pois chiches, oeufs durs et arrosez avec la sauce.
As your experience and also self-confidence grows, you will locate that you have a lot more all-natural control over your diet plan as well as adjust your diet to your personal preferences in time. Whether you wish to serve a dish that uses less or more active ingredients or is a little more or less spicy, you can make simple adjustments to accomplish this goal. To put it simply, start making your dishes on time. When it comes to basic food preparation skills for newbies you don't need to discover them yet just if you understand some basic food preparation techniques.
This isn't a total overview to fast as well as simple lunch recipes yet its great something to chew on. With any luck this will certainly obtain your creative juices streaming so you can prepare delicious meals for your household without doing way too many square meals on your journey.
So that's going to wrap it up for this special food Step-by-Step Guide to Make Award-winning Couscous au poulet et aux légumes 🍴. Thank you very much for your time. I'm confident that you can make this at home. There's gonna be more interesting food in home recipes coming up. Remember to save this page on your browser, and share it to your loved ones, colleague and friends. Thank you for reading. Go on get cooking!
Comments
Post a Comment