Couscous Marocain
Hey everyone, it's me, Dave, welcome to our recipe page. Today, I will show you a way to make a special dish, Couscous Marocain. One of my favorites. This time, I will make it a bit tasty. This will be really delicious.
Couscous Marocain is one of the most favored of recent trending meals in the world. It's easy, it is fast, it tastes delicious. It's appreciated by millions daily. They're nice and they look wonderful. Couscous Marocain is something which I have loved my whole life.
Many things affect the quality of taste from Couscous Marocain, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Couscous Marocain delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
As for the number of servings that can be served to make Couscous Marocain is Pour 6 personnes. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.
Just in addition, the time it takes to cook Couscous Marocain estimated approx 60min.
To begin with this recipe, we have to prepare a few components. You can cook Couscous Marocain using 17 ingredients and 8 steps. Here is how you cook it.
Recette traditionnelle du couscous Marocain♡ #cuisinedumonde
Ingredients and spices that need to be Make ready to make Couscous Marocain:
- legumes
- 3 carottes
- 2 aubergines
- 1 courgette
- 1 morceau de citrouille ou potimaron ou butternut
- 2 Oignons
- 2 navets
- autres ingredients
- Huile d'olive
- Petite boîte de plus chiche
- Épices :sel,poivre,gingembre, cumin, paprika, raz el hanout
- 4 CAS Tomate concentré
- 800 g couscous moyen
- Eau
- viandes
- 6 cuisses de poulets
- (Vous pouvez ajouter des merguez c'est super bon avec ♡)
Steps to make to make Couscous Marocain
- On prépare ses légumes sur le plan de travail:On épluche tout les légumes sauf le potiron ou la citrouilles ou butternut.
- Une fois les légumes prêt, on fait grillé le poulet dans la marmite avec les oignon et un peu d'huile et du sel
- Quand le poulet est grillé, ajouter tout les légumes dans la marmite, mettre les épices selon votre goût, et y ajouter 1,5L d'eau et couvrir la marmite.
- Pendant ce temps nous allons préparer la semoule. Verser vos 800g de semoule dans un plat pour pouvoir la manipuler, y ajouter de l'huile d'olive (l'équivalent de 3 CAS) mélanger avec les main pour que toute la semoule soit imbibé d'huile. Puis ajouter un verre d'eau et mélanger.
- Une fois prête, mettre la semoule dans la couscousière, et la mettre par dessus la marmite. Faire cuire jusqu'à ce que la vapeur traverse la semoule.(il faut voir la vapeur traverse la semoule à l'oeil nu, et que la vapeur soit assez conséquente.cela prend environ 20 min)
- Une fois la 1ere cuissons faites: nous allons passer à la 2eme préparation de la semoule. Verser la semoule demi-cuite dans votre plat, y ajouter l'équivalent de 300 ml d'eau mélanger avec du sel. Puis verser sur toute la semoule et mélanger avec les mains, puis remettre dans la couscousière et remettre à cuire Jusqu a ce que la vapeur traverse la semoule.
- Une fois cuite, verser la semoule dans votre plat, pendant ce temps ajouter le concentrer de tomate, ainsi que les pois chiche dans votre marmite, laisser bouilloné 5 min, puis éteindre le feu. Et dresser dans votre plat les légumes par dessus la semoule et au centre ajouter votre viande. Arrosé le tout de votre bouillon, et n'oubliez pas daller chercher les pois chiche au fond de la marmite! Régalez vous bien !
- Petit + la photo de mon couscous avec des merguez et un piment vert ;) pour les plus gourmand!
As your experience and confidence grows, you will certainly locate that you have extra all-natural control over your diet regimen and also adapt your diet plan to your individual tastes over time. Whether you intend to offer a recipe that uses fewer or more ingredients or is a little essentially hot, you can make basic modifications to accomplish this goal. In other words, start making your dishes on time. When it comes to fundamental food preparation abilities for beginners you don't need to discover them however only if you understand some easy cooking methods.
This isn't a total overview to quick as well as easy lunch recipes however its excellent something to chew on. Hopefully this will certainly get your innovative juices streaming so you can prepare scrumptious dishes for your family members without doing a lot of heavy meals on your trip.
So that is going to wrap it up with this special food Recipe of Super Quick Homemade Couscous Marocain. Thanks so much for reading. I'm confident that you will make this at home. There is gonna be interesting food in home recipes coming up. Don't forget to bookmark this page on your browser, and share it to your loved ones, colleague and friends. Thanks again for reading. Go on get cooking!
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