Soupe de Carcasse du Périgord

Hey everyone, hope you are having an amazing day today. Today, we're going to prepare a special dish, Soupe de Carcasse du Périgord. It is one of my favorites food recipes. This time, I will make it a bit unique. This will be really delicious.

Soupe de Carcasse du Périgord is one of the most popular of recent trending meals on earth. It is enjoyed by millions daily. It's simple, it is quick, it tastes delicious. Soupe de Carcasse du Périgord is something that I have loved my entire life. They are nice and they look wonderful.

Many things affect the quality of taste from Soupe de Carcasse du Périgord, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Soupe de Carcasse du Périgord delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

To get started with this particular recipe, we must prepare a few components. You can have Soupe de Carcasse du Périgord using 13 ingredients and 7 steps. Here is how you cook it.

Voici une recette traditionnelle de mon Périgord ! C'est chaque hiver quand la saison du gras (comprendre la saison des oies et des canards gras) un incontournable de toutes les familles Périgourdine. La carcasse d'une volaille, les légumes du jardin, le pain il n'en faut pas plus pour un festin... #laruchequiditoui

Ingredients and spices that need to be Get to make Soupe de Carcasse du Périgord:

  1. 1 carcasse de canard gras
  2. 3 belles carottes
  3. 3 pommes de terre
  4. 3 poignées de haricots blancs
  5. 3 navets
  6. 3 blancs de poireaux
  7. 1 petit céleri rave
  8. 1 petit chou
  9. 1 oignon piqué de 3 clous de girofle
  10. 1 gros bouquet garni avec laurier, thym, persil, vert de poireau
  11. 1 gousse d'ail
  12. 1 poignée de gros sel de mer
  13. 3 grains de poivre noir

Steps to make to make Soupe de Carcasse du Périgord

  1. Mettre tous les ingrédients dans un grand faitout couvrir d'eau froide pour obtenir un bouillon savoureux
  2. Porter à ébullition et baisser le feu : compter alors 3 heures de cuisson à frémissement...
  3. Au bout de ce temps garder la soupe au chaud et sortir la carcasse. Laisser la refroidir un moment et ensuite retirer toute la viande qui reste accrochée à l'os. Récupérer cette viande et ajouter la à la soupe.
  4. Avant de servir tailler le pain rassis en tranche très fines (gare à vos doigts !) : en Périgord on appelle cela la taille !
  5. Déposer une couche épaisse de taille au fond de chaque assiette calotte (une assiette creuse quoi...) et servez 2/3 belles louches de soupe épaisse riche et fumante...
  6. Déguster !!! Quand vous aurez mangé toute la soupe et qu'il ne restera que l'équivalent d'une ou deux cuillerée versez une rasade de vin rouge dans votre assiette chaude et buvez directement le breuvage à l'assiette ! on appelle cela faire chabrol...
  7. A l'heure ou je publie ma soupe est en train de cuire je vous mettrai la photo de la soupe, de la taille et du chabrol demain ;-)

As your experience and confidence expands, you will certainly discover that you have extra natural control over your diet plan and also adapt your diet to your personal preferences gradually. Whether you want to serve a dish that uses fewer or even more active ingredients or is a little essentially zesty, you can make easy modifications to achieve this objective. Simply put, begin making your recipes on time. As for fundamental food preparation skills for newbies you do not need to discover them yet only if you grasp some simple cooking techniques.

This isn't a full overview to fast as well as simple lunch dishes yet its good food for thought. Hopefully this will get your innovative juices streaming so you can prepare scrumptious dishes for your family members without doing way too many heavy meals on your trip.

So that's going to wrap it up for this special food Recipe of Homemade Soupe de Carcasse du Périgord. Thanks so much for your time. I'm confident that you will make this at home. There is gonna be interesting food at home recipes coming up. Don't forget to save this page in your browser, and share it to your loved ones, colleague and friends. Thanks again for reading. Go on get cooking!

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