Croustillants aux crevettes et tomates cerise

Croustillants aux crevettes et tomates cerise

Hello everybody, it is me again, Dan, welcome to our recipe site. Today, I'm gonna show you how to make a distinctive dish, Croustillants aux crevettes et tomates cerise. It is one of my favorites. This time, I'm gonna make it a little bit unique. This is gonna smell and look delicious.

Croustillants aux crevettes et tomates cerise is one of the most favored of recent trending meals on earth. It's simple, it is quick, it tastes delicious. It is appreciated by millions every day. They are nice and they look fantastic. Croustillants aux crevettes et tomates cerise is something which I've loved my whole life.

Many things affect the quality of taste from Croustillants aux crevettes et tomates cerise, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Croustillants aux crevettes et tomates cerise delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Croustillants aux crevettes et tomates cerise is 12 bouchées. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

Just in addition, the time it takes to cook Croustillants aux crevettes et tomates cerise estimated approx 20 min+ 25 min de préparation.

To get started with this recipe, we have to prepare a few ingredients. You can have Croustillants aux crevettes et tomates cerise using 9 ingredients and 5 steps. Here is how you cook it.

Aujourd'hui je vous propose mes jolis petits croustillants aux crevettes et tomates cerise, dont nous nous sommes régalé lors de notre brunch de dimanche. J'étais dans l'idée de faire des petites bouchées sur fond de pâte feuilletée, mais prise par le temps, mon réfrigérateur m'a guidée vers des feuilles de brick, de belles crevettes bio, de la crème épaisse... Et, tadaaam... un apéro hyper croustillant et gourmand ! (à manger au-dessus d'une assiette - je vous laisse deviner pourquoi... ! hi, hi )
(* non-sponsorisé)

Ingredients and spices that need to be Take to make Croustillants aux crevettes et tomates cerise:

  1. 1 paquet de feuilles de brick (en principe 10 feuilles)
  2. Huile d'olives
  3. 1/2 fromage frais à tartiner à l'ail type Boursin* (j'ai pris le classique)
  4. 1/2 petit pot de crème épaisse entière (ne pas utiliser de crème fluide)
  5. 100 gr crevettes cuites décortiquées bio (il faut 12 crevettes)
  6. 12 tomates cerise
  7. Vinaigre balsamique velours (épais) - à défaut, ne pas en mettre du tout
  8. sel
  9. poivre

Instructions to make to make Croustillants aux crevettes et tomates cerise

  1. Préchauffer le four à 190°C chaleur statique. Huiler une tôle à empreintes 12 muffins. Puis, enduire la première feuille de brick d'huile d'olives à l'aide d'un pinceau à cuisine et la découper en quatre. (il faudra répéter l'opération, au fur et à mesure de leur utilisation). Attention : veiller à bien ôter/jeter toutes les feuilles de papier qui adhèrent aux feuilles de brick.
  2. Poser un quart de feuille de brick sur une cavité du moule, puis une seconde un peu tournée différemment et enfin une troisième encore tournée différemment, afin de répartir un peu les pointes et les arrondis des feuilles.
  3. Déposer au centre de la feuille de brick du dessus : 1 cc de fromage type Boursin* + répartir 1 tomate cerise découpée en 4 + 1 crevette cuite décortiquée + 1 cc rase de crème épaisse + un peu de sel + poivre + un trait de vinaigre balsamique velours.
  4. Avec les doigts, réunir les extrémités des feuilles et avec l'autre main, enserrer un petit peu le bas, afin de descendre le tout dans le moule à muffin et relâcher. Procéder ainsi pour les 12 croustillants.
  5. Enfourner pour environ 15 à 20 minutes à 190°C chaleur statique, ou jusqu'à ce que les croustillants soient bien dorés (dépendra du four). A servir chauds ou tièdes sur petites assiettes, à l'heure de l'apéro ou pour un brunch. A manger avec les doigts (attention en mordant dedans à ne pas se brûler…)

As your experience and also confidence grows, you will locate that you have extra all-natural control over your diet regimen and also adjust your diet to your individual preferences over time. Whether you intend to serve a recipe that makes use of fewer or even more components or is a little bit essentially zesty, you can make straightforward adjustments to achieve this goal. To put it simply, begin making your dishes on time. As for basic cooking abilities for novices you don't require to learn them yet just if you grasp some easy cooking methods.

This isn't a complete guide to quick and easy lunch recipes but its great something to chew on. With any luck this will certainly obtain your innovative juices flowing so you can prepare scrumptious dishes for your family without doing a lot of heavy meals on your trip.

So that's going to wrap this up for this exceptional food Steps to Make Favorite Croustillants aux crevettes et tomates cerise. Thank you very much for your time. I'm sure you will make this at home. There's gonna be interesting food at home recipes coming up. Remember to bookmark this page in your browser, and share it to your family, friends and colleague. Thank you for reading. Go on get cooking!

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