Moussaka légère
Hey everyone, hope you are having an incredible day today. Today, I will show you a way to prepare a special dish, Moussaka légère. One of my favorites. This time, I will make it a little bit tasty. This is gonna smell and look delicious.
Moussaka légère is one of the most popular of recent trending foods on earth. It's enjoyed by millions daily. It's simple, it is quick, it tastes delicious. Moussaka légère is something that I've loved my whole life. They are nice and they look wonderful.
Many things affect the quality of taste from Moussaka légère, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Moussaka légère delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
As for the number of servings that can be served to make Moussaka légère is 6 personnes. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.
Just in addition, the time it takes to cook Moussaka légère estimated approx 1h45 min.
To get started with this recipe, we have to prepare a few components. You can cook Moussaka légère using 19 ingredients and 10 steps. Here is how you cook it.
Un plat que je ne fais qu’en été pour le déguster avec des aubergines bien mûres et goûteuses.
Une recette un peu plus légère que celle traditionnelle grecque.
Un plat ensoleillé et délicieux 😋
Pour les végétariens, il suffit de remplacer la viande hachée par des lentilles cuites (200 g de lentilles crues à cuire).
Ingredients and spices that need to be Take to make Moussaka légère:
- 4 grandes aubergines
- 4 pommes de terre
- Huile d’olive
- 4 gousses d’ail
- 1 oignons
- 4 tomates
- Quelques feuilles de basilic
- 600 g bœuf haché ou 200 g de lentilles
- 200 g sauce tomates
- Sel poivre
- piment
- noix de muscade
- 1 peu de cannelle
- Pour la béchamel
- 500 ml lait
- 40 g beurre ou d’huile d’olive (je n’en mets que 20 en général)
- 50 g farine type 55
- Sel poivre
- noix de muscade
Steps to make to make Moussaka légère
- Couper les aubergines en tranches et faites les griller au barbecue. Réserver.
- Peler et couper en rondelles les pommes de terre. Les disposer sur un filet d’huile d’olive au fond d’un plat allant au four.
- Couper un oignon en dés, presser 2 gousses d’ail et faire dorer le tout dans une poêle avec de l’huile d’olive. Ajouter 4 tomates coupées en dés. Saler, poivrer, épicer. Ajouter un verre d’eau. Faire revenir 10 minutes. Réserver.
- Ajouter la préparation aux tomates sur les pommes de terre.
- Faire revenir un oignon et deux gousses d’ail dans de l’huile d’olive puis ajouter la viande hachée ou les lentilles cuites. Saler, poivrer, épicer, ajouter quelques feuilles de basilic ciselées.
- Faire la béchamel : faire chauffer et mélanger 40g de beurre ou d’huile d’olive, 50 g de farine de type 55, ajouter petit à petit 500 ml de lait, saler, poivrer, ajouter de la noix de muscade.
- Dans le plat, mettre une couche de sauce à la viande hachée ou aux lentilles puis une couche d’aubergines.
- Recommencer : une couche de sauce à la viande ou aux lentilles, un peu de béchamel et une dernière couche d’aubergines.
- Finir avec un couche de béchamel.
- Enfourner le tout à 200 degrés pendant 1 heure, la béchamel doit croustiller et être bien dorée.
As your experience and also self-confidence expands, you will find that you have much more natural control over your diet plan as well as adapt your diet to your individual tastes gradually. Whether you intend to offer a recipe that uses less or more active ingredients or is a little bit more or less zesty, you can make straightforward adjustments to accomplish this goal. Simply put, start making your dishes in a timely manner. When it comes to basic food preparation skills for beginners you don't need to discover them however just if you understand some straightforward food preparation techniques.
This isn't a complete guide to fast and also very easy lunch dishes yet its good something to chew on. Hopefully this will obtain your innovative juices flowing so you can prepare scrumptious meals for your family members without doing a lot of square meals on your journey.
So that is going to wrap it up with this special food Step-by-Step Guide to Prepare Award-winning Moussaka légère. Thank you very much for reading. I am confident that you can make this at home. There's gonna be more interesting food in home recipes coming up. Remember to save this page on your browser, and share it to your family, colleague and friends. Thank you for reading. Go on get cooking!
Comments
Post a Comment