Tarte au citron meringuée 🍋

Tarte au citron meringuée 🍋

Hello everybody, hope you are having an amazing day today. Today, we're going to prepare a special dish, Tarte au citron meringuée 🍋. It is one of my favorites food recipes. This time, I am going to make it a bit unique. This will be really delicious.

Tarte au citron meringuée 🍋 is one of the most favored of recent trending meals in the world. It is appreciated by millions daily. It's simple, it is fast, it tastes yummy. Tarte au citron meringuée 🍋 is something that I have loved my entire life. They're nice and they look fantastic.

Many things affect the quality of taste from Tarte au citron meringuée 🍋, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Tarte au citron meringuée 🍋 delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Tarte au citron meringuée 🍋 is 1 pièce. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

Just in addition, the time it takes to cook Tarte au citron meringuée 🍋 estimated approx 50 min (+ -).

To begin with this recipe, we have to first prepare a few ingredients. You can have Tarte au citron meringuée 🍋 using 19 ingredients and 20 steps. Here is how you cook that.

#tarte

Ingredients and spices that need to be Get to make Tarte au citron meringuée 🍋:

  1. Pâte sablée:
  2. 250 g farine
  3. 125 g farine
  4. 70 g sucre
  5. 2 jaunes d'œufs
  6. 2 cs d'eau glacée
  7. Vanille
  8. 1 pincée sel
  9. Crème au citron:
  10. 3 jus beaux citrons
  11. 1 zeste de citron
  12. Vanille
  13. 1 cs maïzena
  14. 3 œufs
  15. Meringue:
  16. 2 blancs d'œufs
  17. 100 g sucre glace
  18. 1 pincée sel
  19. Vanille

Steps to make to make Tarte au citron meringuée 🍋

  1. Pâte sablée:
  2. Travaillez les jaunes d'œufs, le sucre, la vanille, la pincée de sel et l'eau avec le fouet ou la spatule, pour obtenir une texture mousseuse.
  3. Versez la farine dans un autre récipient, rajoutez le beurre en morceaux et sablez avec les doigts.
  4. Ensuite incorporez le mélange mousseu à la farine sablée et travaillez avec les mains pour obtenir une belle pâte.
  5. Filmez la pâte et réservez au frais pendant 30 minutes.
  6. Ensuite étalez la pâte au rouleau à pâtisserie et foncez votre moule à tarte.
  7. Poquez le fond de pâte avec une.fourchette pour que ça ne gonfle pas pendant la cuisson.
  8. Enfournez à 180 degrés pendant 20 minutes (+ -).
  9. Crème au citron:
  10. Versez dans la casserole le jus de citron, le zeste de citron, le sucre, la vanille, la maïzena et mélangez le tout avec une spatule ou une maryse.
  11. Cassez les œufs dans un bol et battez les avec une fourchette.
  12. Incoporez les œufs battus au premier mélange et mélangez.
  13. Mettez sur le feu et remuez sans cesse jusqu'à ce que la crème prenne.
  14. Versez la crème sur le fond de tarte et l'étaler sur tout la surface.
  15. Meringue:
  16. Battez les blancs d'œufs avec la pincée de sel jusqu'à ce qu'il moussent.
  17. Ensuite incoporez le sucre glace en trois fois, finissez par la vanille et fouettez jusqu'à ce que la meringue devienne ferme et brillante.
  18. Remplissez une poche à douille munie d'une douille cannelée et garnissez la tarte puis passez un coup de chalumeau ou bien passez au four à 150 degrés jusqu'à ce que la meringue prenne une belle couleur.
  19. Reservez la tarte au citron meringuée au frais pendant 3 heures.
  20. Servez la tarte froide.

As your experience as well as confidence expands, you will locate that you have a lot more all-natural control over your diet regimen as well as adapt your diet to your individual tastes over time. Whether you wish to offer a recipe that uses fewer or more active ingredients or is a little more or less zesty, you can make basic adjustments to accomplish this objective. Simply put, begin making your recipes on time. When it comes to standard food preparation skills for beginners you don't require to learn them however only if you understand some simple food preparation techniques.

This isn't a total overview to fast and easy lunch dishes yet its good food for thought. Ideally this will certainly get your innovative juices streaming so you can prepare scrumptious meals for your household without doing too many heavy meals on your journey.

So that's going to wrap this up for this special food Step-by-Step Guide to Make Perfect Tarte au citron meringuée 🍋. Thank you very much for reading. I am confident you can make this at home. There is gonna be interesting food in home recipes coming up. Don't forget to bookmark this page on your browser, and share it to your family, friends and colleague. Thank you for reading. Go on get cooking!

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